Jovanović: Srbiji potrebna smena generacija 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i član Predsedništva Pokreta „Metla 2020“ Miloš Jovanović izjavio je danas da je u toj stranci izvršena smena generacija, dok su u vlasti i u ostatku opozicije na sceni bivši ili sadašnji ministri.

„Mi svakako jesmo izvršili smenu generacija, mislim da je to preko potrebno Srbiji. Predsednik države je bio ministar 1998. godine, veći deo opozicije je bio na funkcijama, a imate prilično loše rezultate“, rekao je Jovanović gostujući u emisiji „Dan uživo“ na televiziji N1.

On je rekao da danas imamo niz afera, kao što su Krušik i doktorat Siniše Malog, koje su nedopustive u iole demokratskom društvu.

„Nisam opterećen Aleksandrom Vučićem, ali jesam opozicija, možda i najoštrija po pitanju Kosova, ali i posle Vučića može da dođe neko ko neće biti mnogo bolji. Problem je sistemske prirode. Prva stvar koju bismo mi uradili je promena izbornog sistema kako bi građani glasali9 za ljude po imenu i prezimenu“, istakao je Jovanović.

Govoreći o bojkotu izbora, naveo je da je vrlo rezervisan prema toj ideji.

„Čini mi se da ne može biti svrsishodno, ne može dati rezultat. Čini mi se da ne postoji ta energija, volja, snaga za uspešnu vaninstitucionalnu borbu, koja je neophodna da se bojkotuju izbori“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari