Jovanović: Umesto alternative Vučiću dobijamo već viđenu gubitničku politiku 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Pravljenje Saveza za Srbiju koji za cilj ima afirmaciju političkih vrednosti koje su već jednom uništile ovu zemlju, predstavlja još jednu unapred propuštenu priliku da se Srbija modernizuje i transformiše u savremenu državu, ističe lider Liberalno demokratske partije čedomir Jovanović u pisanoj izjavi.

Kako navodi, umesto alternative onome što radi Vučić već šest godina, dobijamo kilavi refleks snaga koje su ovu zemlju već dovele na sam rub opstanka.

„Ideje koje nam se nude dolaze iz već viđenog arsenala gubitničke politike, koju je započeo Milošević sa svojim „malo morgen“, a nastavili svi posle njega – i Koštunica i Tadić i Nikolić.Danas su na gomili svi oni koji su zajedno sa Vučićem pokrali narod na refendumu 2006. godine, cementirajući tako kosovski agoniju, i sada svoju šansu traže u bezizlazu koji stvaraju sprečavanjem Srbije da se iščupa iz blata njihove zajedničke politike“, navodi Jovanović.

Srbiji je, kako ističe lider LDP, potreban mir, a do njega možemo doći samo dogovorom sa kosovskim Albancima iza koga treba da stane Srbija kojoj je dosta ratova, poniženja, života u kojem je jedino sigurno da ni nama ni našoj deci nema srećne budućnosti.

„Zbog toga LDP želi referendum, jer verujemo da su građani Srbije hrabriji od političara koji im nude život zaleđen u devedesetim.Onaj ko je protiv dogovora koji Srbiji garantuje mir, treba društvu jasno da kaže da su upravo te devedesete i nacionalizam cilj njegove politike.Ideja povratka u takvu Srbiju je za LDP jasan znak za mobilizaciju svih građanskih snaga koje veruju u pravo na drugačiju budućnost i život“, zaključuje Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari