Jovanović uručio „Ledolomca“ Inicijativi mladih za ljudska prava 1Foto: LDP

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Ledolomac“, koju Liberalno-demokratska partija (LDP) dodeljuje istaknutim pojedincima i organizacijama iz javnog života koji svojim delovanjem utiču na jačanje ljudskih prava u Srbiji, je Inicijativa mladih za ljudska prava.

Na svečanosti u Klubu poslanika u Beogradu, predsednik Liberalno-demokratske partije, Čedomir Jovanović, nagradu je uručio Sofiji Todorović, programskoj koordinatorki Inicijative mladih za ljudska prava.

Jovanović je istako da je važno ono što je godinama radila Inicijativa mladih za ljudska prava.

Ako se boriš protiv nasilja, zašto se povlačiš pred Šljivančaninom? Da li je u redu koalicija sa Šapićem na Novom Beogradu pa onda praviš doček i prijem Šljivančaninu u opštini? Drži tribine zato što je odslužio svoje? Zatvorska kazna koju je odslužio mu ne daje za pravo da se vrati i ponaša kao da se ništa nije desilo. Iz zatvora je izašao i mora da ćuti ako nema snagu da kaže istinu zbog koje je u Hagu bio. Da li je bilo tada nasilja? Jeste. Ko je zaštitio Inicijativu mladih? Kako ste to prespavali?“ – upitao je Jovanović.

Dodao je da Inicijativa mladih za ljudska prava zaslužuje „Ledolomca“ jer ako pored LDP-a neko krči put, onda je to organizacija poput Inicijative mladih, čiji rad zaslužuje podršku i čemu se u svakom trenutku treba pokloniti iz zahvalnosti.

Svečanoj dodeli nagrade prisustvovali su članovi i funkcioneri LDP-a, predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava, Latinka Perović, Nikola Samardžić, Sonja Biserko, Milan Antonijević, Anita Mitić i drugi.

Dosadašnji dobitnici „Ledolomca“, između ostalih, bili su Latinka Perović, Lazar Stojanović, Biljana Kovačević Vučo, Miloš Vasić, Mirko Đorđević, Petar Luković, Biljana Srbljanović i Mrđan Bajić…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari