Jovanović: Uzrok poplava u centru Beograda šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi vlast 1Foto: Narodna stranka

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je danas da je uzrok pucanja cevi i poplava u centralnim gradskim ulicama „isključivo šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi gradska vlast“ od koje je zatražio da „nadoknadi materijalnu štetu svim građanima koji je danas, isključivo njihovom krivicom, trpe“.

Jovanović je u pisanoj izjavi upozorio gradsku vlast da „teror nad Beograđanima mora prestati i da se rekonstrukcije ulica moraju raditi po valjanom projektu, poštujući struku i zadate rokove, bez improvizacije i i ugrađivanja“.

„U normalnim zemljama nezamislivo je da se probuši magistralni cevovod prilikom radova, ukoliko se dobro uradi projekat i stručno sprovodi nadzor. Upozoravali smo da je sve vreme rekonstrukcije bilo jasno da je projekat loš, jer je izvođač stalno prijavljivao ‘razne cevi koje se nisu nalazile’ u planovima“, naveo je Jovanović a preneo SZS.

On je dodao da je Ulica 27. marta „puštena u funkciju, a da nije kompletno završena“, kao i da je „obećana dinamika za završetak te i Ulice kraljice Marije od strane Gorana Vesića, bila 20. avgust“.

U beogradskoj Ulici kraljice Marije, rano jutros pukla je cev na magistralnom cevovodu, velika količina vode sliva se na tu i okolne ulice pa je saobraćaj u tom delu grada otežan. Voda iz cevi koja je pukla sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša.

Osim saobraćaja u tom delu grada otežan je prolaz i pešacima zbog velike količine vode i mulja.

Vladimir Šobot, koordinator izvršnog direktora Beogradskog vodovoda i kanalizacije rekao je za RTS da očekuje da će doći do poremećaja u vodosnabdevanju i umanjenog pritiska, a da potrošači na višim spratovima možda i neće imati vodu.

Kako je rekao, havarija je na magistralnom cevovodu koji snabdeva dva centralna gradska rezervoara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari