Jovanović: Vesić oštetio Beograd za 70 miliona evra 1Foto: Narodna stranka

Goran Vesić, stvarni gradonačelnik Beograda, izjavljuje da je nelegalnom gradnjom Beograd oštećen za 70 miliona evra, izjavio je zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

U izjavi se dalje navodi da je upravo Vesić nepostupanjem po zakonu oštetio Beograd za 70 miliona evra.

Prema zakonu o ozakonjenju objekata iz 2015. godine, rukovodstvo grada je bilo dužno da podnosi krivične prijave protiv divlje gradnje i da momentalno ruši takve objekte, navodi se u pisanoj izjavi potpresednika Narodne stranke NIkole Jovanovića.

On je ponovo upitao Gorana Vesića: Koliko je krivičnih prijava Grad Beograd podneo i koliko je objekata u nadležnosti grada, površine veće od 800 kvadratnih metara, srušeno od 2015. godine? 

Beograđanima je dosta izgovora i obećanja, očekuju neki boljitak i konkretne rezultate za već četiri i po godine vlasti SNS-a u prestonici, dodaje Jovanović.

Jovanović je pozvao sadašnjeg stvarnog gradonačelnika Gorana Vesića da prestane da traži izgovore u radu bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je 2012. godine ocenjivao kao „efikasan, pravičan, uspešan i u interesu naroda“. 

Vesić bi prvo trebalo da objasni kako je moguće da za protekle četiri i po godine Beogradu nije ostavio nijednu kapitalnu investiciju, već samo razlupanu Slaviju, otet Savski amfiteatar i građevinsku mafiju koja hara gradom, navodi se u izjavi.

Vesić bi potom trebalo da objasni i kako je pre njega Beograd imao pravu železničku i autobusku stanicu, a sada ih nema, zaključuje Jovanović u svojoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari