Jugović: Zbog Srbije potrebna čistka u SNS 1Foto FoNet Aleksandar Levajkovic

„Mislim da sam jedini član vladajuće stranke koji je otvoreno kritikovao bahate naprednjake. Upravo bahati naprednjaci stvaraju svojim ponašanjem nova opoziciona legla.

U Čačku se za sve pita kontroverzni biznismen Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan. On je čovek sa veoma spornom biografijom. U Kraljevu je gradonačelnik uspeo da ujedini opoziciju. U Požegi građani vole Vučića i preziru lokalne naprednjake. Laban i njemu slični postoje u skoro svakoj sredini u Srbiji. Da li možete da verujete da u Čačku majka troje dece dolazi na posao u gradsku upravu i da su joj ukinuli šifru za korišćenje službenog kompjutera i da joj nisu isplatili platu, uprkos tome što ima važeći ugovor o radu. Zamislite, u inspekciji rada su joj rekli da nisu nadležni za njen slučaj. To se sve dešava, dok se Vučić sastaje sa najvažnijim ljudima na svetu. Zbog Srbije je neophodno da se desi temeljna čistka u SNS“, kaže za Danas Bratislav Jugović, bivši potpredsednik Pokreta socijalista.

Čistku u Srpskoj naprednoj stranci mediji su počeli da najavljuju ubrzo posle beogradskih i nekoliko opštinskih izbora početkom marta. O izveštajima o rezultatima u radu i promenama u stranci govorio je i Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Međutim, zasad od konkretnih imena, samo je portal InfoVranjske objavio prekjuče da Dragan Stevanović Boske nije više prvi čovek Srpske napredne stranke u Pčinjskom okrugu i da je o tome odlučio vrh stranke u Beogradu. Centrala uskoro i to „vrlo brzo“ treba da odluči ko će na položaju koordinatora SNS za Pčinjski okrug naslediti Stevanovića koji ostaje na mestu državnog sekretara u Ministarstvu privrede, piše portal. Odluku centrale SNS Stevanović je lično saopštio prošlog petka, 11. maja u Vranju na sednici kojoj su prisustvovali svi predstavnici opštinskih odbora stranke sa ovog područja i Gradskog odbora u Vranju. Prema navodima izvora iz vranjskog odbora SNS, Stevanović je uputio niz kritika na račun rada i aktivnosti opštinskih odbora i Gradskog odbora u Vranju, potencirajući „da se ne zanose visokim procentom osvojenih glasova na izborima, jer je to isključiva zasluga predsednika stranke Aleksandra Vučića“, te da moraju da poprave svoj rad „kako na nekim narednim izborima ne bi bili u situaciji da se bore za cenzus“.

Stevanović je takođe od svih zatražio da sarađuju sa budućim koordinatorom SNS za Pčinjski okrug i najavio da će taj personalni problem vrh stranke rešiti u najkraćem mogućem roku.

Prema prvim naznakama, ražalovanje Stevanovića sa položaja prvog naprednjaka Pčinjskog okruga izazvalo je primetno komešanje u svim odborima SNS na jugu Srbije, a posebno u taboru vranjskih naprednjaka, čije se rukovodstvo uplašilo mogućeg domino efekta, piše portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari