Kamberi: Ako ne reaguje, država je saučesnik 1Foto: Sajt opštine Bujanovac

Pretnje vođe Srpske desnice Miše Vacića unose nemir među stanovništvo Bujanovca jer, iako se radi o političkom marginalcu, postoji strah da država, odnosno da neko mnogo moćniji stoji iza toga, ocenio je prvi čovek Bujanovca Šaip Kamberi, koji oćekuje da država pokrene postupak protiv „takvog fašističkog govora“.

„Ne radi se o političkom marginalcu, koji to jeste, već o strahu da se vlast ili deo vlasti krije iza toga i pokušava da ugrozi mir u Bujanovcu i stvaranjem veštačkih incidenata unese razdor između Albanaca i Srba“, rekao je Kamberi za N1.

Vacić je ovih dana je u centru pažnje zbog političkog angažmana, zbog incidenta u Šapcu, gde je na vlasti opozocija, najave da će uskoro doći i u Paraćin koji je takođe jedna od retkih opština gde je na vlasti opozicija.

Sve je počelo u Bujanovcu gde je pretio da će proterati lokalne Srbe koji, kako je rekao, „šuruju sa Šiptarima“.

Ne možemo zanemariti, dodao je, da je Bujanovac multietnička sredina i ako država ne preduzme ništa, onda je ona saučesnik, rekao je Kamberi. On je naveo da u Bujanovcu inače nisu zabeleženi međuetnički incidenti i odnosi među zajednicama su korektni, uz međusobno poštovanje.

„To su fašističke izjave koje treba najoštrije osuditi“, smatra Kamberi ponavlja da osuđuje svaki pokušaj unošenja nemira među stanovništvo u toj opštini.

Kamberi je rekao da iako je bilo najavljeno da će biti pokrenut postupak, odnosno krivična prijava zbog ovih pretnji izrečenih u Bujanovcu, on do sada nije dobio informacije da li je to i urađeno ili su te najave bile samo pokušaj zataškavanja slučaja.

„Nadamo se da će pravosuđe preduzeti prave mere“, zaključio je Kamberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari