Kancelarija: Zabrana ulaska košarkašima na Kosovo pokušaj izolacije srpskog naroda 1Kosovska Mitrovica Foto: EPA/Djordje Savic

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je večeras da zabrana košarkašima Sloge iz Batočine da udju na Kosovo kako bi odigrali utakmicu u okviru Druge srpske lige, predstavlja pokušaj „izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije“.

U saopštenju se navodi da je „anticivilizacijsko ophođenje Prištine samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija“.

„Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili. Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma“, stoji u saopštenju.

Košarkašima Sloge iz Batočine danas nije dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđu na Kosovo kako bi u severnom delu Kosovske Mitrovice odigrali utakmicu protiv Trepče u okviru Druge srpske lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari