Kladovo: Verifikovani svi mandati 1Foto: kladovo.org.rs

Konstitutivnom sednicom Skupštine opštine Kladovo predsedavao je najstariji odbornik Miroslav Jonašković, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kladovo“ kao najstariji odbornik.

Predsedavao je uz podršku stranačkog kolege Milana Ćehe i Jelene Blagojević sa liste „Ivica Dačić SPS – Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma“, dvoje najmlađih.

Osim što su verifikovani mandati 28 odbornika koji čine novi saziv lokalnog parlamenta, na konstitutivnoj sednici je zamenik predsednika Opštinske izborne komisije Vasa Jovanović, govorio o lokalnim izborima održanim 16. decembra 2018. godine na kojima su učestvovale četiri liste.

Najviše glasova osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kladovo“ koja je na osnovu 61,33 odsto osvojenih glasova dobila 18 od 28 odborničkih mesta koliko broji opštinska Skupština u Kladovu. Lista „Ivica Dačić SPS – Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma“ ima devet odborničkih mandata, a lista „Milan Krkobabić, Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija“ jednog odbornika. Ispod cenzusa ostala je lista SRS.

Po polaganju zakletve odbornika novih saziva, predsedavajući Miroslav Jonašković predložio je da se konstitutivna sednica prekine i nastavi u novom terminu kada će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SO Kladovo, kao i predsednik i zamenik predsednika opštine i članovi Opštinskog veća. Predlog predsedavajućeg je jednoglasno usvojen i sednica prekinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari