Ko su kandidati za članove Nadzornog odbora za praćenje izbora? 1Foto: J. Z. T.

Skupštinski Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmotrio je danas predlog Vlade i poslaničkih grupa za članove Nadzornog odbora za praćenje izbornog procesa u 2020. godini, navodi se na sajtu Skupštine Srbije.

Kako se navodi u objavljenim dokumentima na portalu Skupštine, u Nadzorni odbor imenuje se glumac i v. d. direktora Ustanove kulture „Vuk Karadžić” Svetislav Goncić, producent Branislav Klanšček, naučni savetnik Nikola Žutić, saobraćajni inžinjer Dragan Varagić, politikolog za međunarodne odnose Ivana Radovanović, profesor Branko Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinar prezenter Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika Jelena Milenković Orlić i prvak Opere Aleksandar Stamatović.

Kako se navodi na sajtu Narodne skupštine, Odbor je potvrdio Predlog odluke o imenovanju članova i uputio ga na usvajanje.

Na predlog Vlade izabrani su Branko Rakić, Miodrag Savović, Ivona Pantelić, Jelena Milenković Orlić i Aleksandar Stamatović dok je poslanička grupa Srpske napredne stranke predložila Svetislava Goncića, poslanici Stranke Moderne Srbije Dragana Varagića, poslanici radikala Nikolu Žutića, a poslanički klub LDP – LSV- SDA Sandžaka Branislava Klanščeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari