Konstituisana Skupština opštine Žabari 1Foto: M.V.

Nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke na Lokalnim izborima u Žabarima danas (20. Avgust) u holu OŠ”Dude Jović” održana je konstitutativna sednica Skupštine opštine Žabari.

Zbog epidemiološke situacije I zdravstvene  sigurnosti učesnika, sednica nije održana u skupštinskoj sali, već u holu ove žabarske prosvetne ustanove, uz primenu svih propisanih higijensko-zdravstvenih mera.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Žabari prisustvovalo je 32 od 37 odbornika, dok petoro odbornika iz SPS-a nisu bili prisusutni na početku održavanja sednice ali nekoliko njih je do kraja sednice došlo i učestvovalo u njenom radu.

Javnim glasanjem izabrani su članovi verifikacionog odbora, koji su izvršili pregled izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine opštine.

Odbornicima su dodeljeni mandati, nakon čega je skupština jednoglasno to i usvojila.

Zakonodavna vlast u Žabarima nije se promenilla, tako da će i u naredne četri godine ovom Skupštinom predsedavati Dejan Adamović iz Žabara, dok će ponovo njegov zamenik biti Dragiša Paunović iz Vlaškog Dola.

Sekretar ove opštine biće  Slobodanka Misić kao što je i bila dugi niz prethodnih godina.

Nakon konstituisanja novog saziva Skupštinr opštine Žabari i izbor njenog rukovodstva odbornici su izabrali i Izvršnu vlast. Žabarsku opštinu vodiće i dalje Jovan Lukić iz Vlaškog Dola, a u tome će mu kao zamenik pomagati Igor Čolić iz Aleksandrovca.

Na istoj sednici izabrano je i devetočlano Opštinsko veće koje će pored predsednika opštine i njegovog zamenika činiti: Zvezdan Tomić iz Viteževa, Dragi Čičić iz Porodina, Novica Vujčić iz Svinjareva, Sanja Marjanović iz Aleksandrovca, Goran Milosavljević iz Vlaškog Dola, I Milica Momčilović iz Žabara.

Novo izabrani predsednik žabarske opštine Jovan Lukić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodne četri godine, nakom što se zahvalio na ukazanom poverenju istakao je da će se, zajedno s svojim timom, truditi svim snagama da poboljša uslove života svim stanovnicima opštine na čijem je čelu.

On je rekao i da će završiti sve započete poslove koje nije završio u prethodnom mandate,  i da će otvoriti mnoge nove radove koji će poboljžati uslove života u Žabarima i okolini.

– Hvala svima na datom poverenju. Obećavam da ću dok sam na čelu optine raditi isključivo u interesu građana celokupne opštine. Podsećam da je u prethodnom mom mandate  urađeno mnogo toga što nije urađeno u prethodnih 30  godina. Naravno, za toliki obavljen posao zaslužni su pored nas samih i Vlada Srbije, a naročito predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji nam je mnogo pomogao u rekultivaciji, izgradnji i obnovi naše opštine. Siguran sam, da će nam nesebično i u narednim periodima  pomoći, kako bi poboljšali infrastrukturu, izgradi nove objekte i preduzeća, koje će zaposliti našnnezaposlen narod i tako omoguli da prestane odlov našeg mladog naraštaji i, eventualni, povratak mladih koji su otišli u druge krajeve Srbije i beli svet da rade i zarade sredstva za život – poručio je novi/stari predsednik opštine Žabari Jovan Lukić.

Žabarski opštinski parlament broji 37 odbornika. Ubedljivu većinu ima SNS sa 26. U opoziciji su ostali SPS sa pet, GG”ŽiG”, takođe sa pet i Bolja Srbija sa jednim odbornikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari