Kostić: Vučić vređa SPC jer protiv njegove politike predaje Kosmeta 1Foto: Logo Dveri

Najnovije izjave predsednika Vučića pokazuju da on i dalje ima suludu ideju da sa Tačijem potpiše sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, izjavio je narodni poslanik Dveri Ivan Kostić.

„Vučić ne preza od toga da vređa čak i SPC kada SPC ima drugačije stavove od njegovih. Sabor SPC je na svome jesenjem zasedanju poslao jasnu poruku državnom vrhu Srbije da nikakva razgraničenja ne dolaze u obzir, niti bilo kakvi kompromisi sa lažnim kosovskim institucijama, koji bi doveli u pitanje gubitak Kosova i Metohije i njegovo izdvajanje iz sastava Republike Srbije”, napominje poslanik Dveri.

Ivan Kostić i dodaje da je Crkva samo potvrdila i učvrstila svoj jasan stav po ovom pitanju koji je ujedno i većinski stav celokupnog srpskog naroda u Srbiji i rasejanju.

On smatra da predsednik Vučić koji pokušava na sve načine da utiša glas crkve, sada se našao u bezizlaznoj situaciji jer mu vreme teče kod njegovih zapadnih mentora a on ne nalazi rešenje koje bi uspeo da nametne biračima kada je Kosovo i Metohija u pitanju.

“Njegova jučerašnja izjava jasno potvrđuje da Vučić i Crkva imaju dijametralno suprotne stavove po pitanju budućnosti Kosova i Metohije i da on od Crkve nikada neće uspeti da dobije podršku za bilo kakvu ideju koja bi vodila predaji ljudi i svetinja južno od Ibra u ruke šiptarskih terorista. Njegove izjave takođe pokazuju da on ne preza od toga da vređa čak i SPC kada SPC ima drugačije stavove od njegovih. Ostaje još samo da narod prepozna Vučićeve namere koje su usmerene ka urušavanju suvereniteta i integriteta Srbije i da ga kazni za njegovu neodgovornu politiku prema KiM koju vodi još od potpisivanja Briselskog sporazuma“, smatra poslanik Dveri, Ivan Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari