Kovačević: Bojkot, jer kultura i identitet nemaju cenu i ne mogu se prodati 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da je fer izborni uslovi ne mogu važiti „samo 14 dana pre izbora“ i da su stvari jednostavne – opozicija i građani traže samo da se ne krade, otima, tuče, da se ne zloupotrebljavaju mediji i birački spiskovi.

„Bojkot izbora je bitan da bismo pokazali da nismo budale, nego da znamo da cenimo vrednost našeg glasa. Koliko je nacija bila u marketinškog kaljuzi i septičkoj jami, toliko joj je vremena potrebno i da se opere i da se to zlo seme koje seju Sarapa i Marić eliminiše da bi se narod naučio da postoji pravo na drugačiju misao“, rekao je Kovačević u Novom Sadu na protestu Saveza za Srbiju.

„Kažu da ćemo dobiti 14 minuta pre Dnevnika. Odlično, savršeno, samo pod uslovom da 14 minuta dobije i Vučić, ali on će dobiti 1.400 minuta. Voleo bih da prisustvujem televizijskom duelu u kojem bih bio sa Vučićem, samo da mu postavim nekoliko pitanja i da mu ponudim njegove odgovore na ta pitanja. Voleo bih i da neko od lidera Saveza za Srbiju sedne sa Sinišom Malim ili Nebojšom Stefanovićem“, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da bi se tada videlo tada da je ta mermerna kula pravljena na temeljima od piljevine i da bi se „urušili kao Trg Republike u Beogradu, možda i brže, i da tu ne bi pomogao ni Goran Vesić“.

„Umesto toga, međutim, Vučić, oslobođen svake vrste šarma i humora, svakog dana na televiziji po sedam sati objašnjava kako je nepogrešiv, divan blagosloven i kako mu je jako teško. Njemu nije teško, nama je teško, i mi ćemo se izboriti za slobodu“, rekao je Kovačević.

Kovačević izjavio je danas u Novom Sadu izjavio je danas da je bojkot izbora neophodan da bi se nakon budućih izbora, koje će režim izgubiti, uspostavio sistem u kojem neće sve biti na prodaju, jer kulturni i identitetski obrazac nemaju cenu i ne mogu se prodavati.

„Ako bi sve bilo na prodaju, brzo bismo došli do zaključka da je bi u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu mnogo profitabilniji bio tržni centar od igranja predstava“, rekao je Kovačević u novosadskom naselju Kineska četvrt, rečeno je u saopštenju.

Kovačević je naveo je ranije bilo predviđeno da prostor nekadašnje fabrika „Petar Drapšin“ bude kulturni centar Novog Sada u kojem bi svoje ateljee, koncertne dvorane, galerije i mala pozorišta dobili umetnici iz Novog Sada i Srbije.

„Dogodilo se, međutim, ono što je i bilo za očekivati, jer se pojavila mogućnost profita, pa se od toga odustalo zarad dodatnih nekoliko desetina miliona evra. Napuštena fabrika ’Petar Drapšin’ je sada predviđena za rušenje i da na tom mestu budu izgrađene stambene zgrade. Zato bojkot, da se ovakve stvari više ne bi dešavale“, rekao je Kovačević.

Mladi ljudi koji su imali ideju da na ovom mestu slikaju, komponuju i glume verovatno će, poput svojih vršnjaka, potražiti neke srećnije geografske širine, gde se njihov talenat više ceni, dodao je Kovačević.

Kovačević je u napuštenoj fabrici „Petar Drapšin“ zatekao slikare Tadiju Janičića i Petra Mirkovića, koji u tom prostoru imaju svoj atelje i pripremaju otvaranje izložbe „Van Gog iz novosadskih kolekcija“, i kratko razgovarao sa njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari