Kramon: Demokratija se u Srbiji pogoršava, Vučić mora da pokaže posvećenost 1Foto: Tobias Bohm

Izvestiteljka iz senke za Srbiju grupe Zelenih Viola fon Kramon Taubadel izjavila je u intervjuu za Juropijen vestern Balkans (EWB), koji je objavljen danas, da se demokratija u Srbiji pogoršava i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić taj koji mora da pokaže posvećenost.

Ona je istakla da Evropska narodna partija (EPP) „gleda kroz prste“ Vučiću i da ponekad ne pokazuje svest o ozbiljnosti situacije u Srbiji i da treba ubediti EPP da je njihovp ponašanje štetno po sopstveni kredibilitet i kredibilitet EU, kao i da Vučića treba suočiti sa teškim pitanjima.

Govoreći o izborima, ocenila je da je jasno da oni nisu bili fer i da su mediji pod Vučićevom kontrolom, a da su državni zvaničnici aktivno vodili kampanju za Srpsku naprednu stranku, dok su kandidati opozicije zastrađivani, a na izbornom danu bile brojne neregularnosti.

Upitana da li očekuje da će Vučić uskoro postići sporazum o „sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Kosovom“, fon Kramon je rekla da je optimistična da će „dijalog Beograda i Prištine uskoro dati konkretne rezultate, ali da se može desiti da su prvo u pitanju manji koraci“.

„Prvo se mora izgraditi poverenje, ali krajnji cilj treba da bude sveobuhvatna normalizacija odnosa“, poručila je fon Kameron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari