Krasnići saslušan kao svedok 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Seljim Krasnići saopštio je danas da je pred Specijalnim sudom ispitivan kao osumnjičeni za ratni zločin.

“Na mom i na mestu mnogih boraca OVK treba da budu srpski zločinci, paravojne snage i fašisti, a ne oslobodioci.

Rekao sam to i pred tužiocima Specijalnog suda”, naveo je Krasnići na svom fejsbuk nalogu. On je tokom rata bio komandant OVK, a nakon sukoba komandant druge zone Kosovskog zaštitnog korpusa u Prizrenu.

Njega je zajedno sa “Prizrenskom grupom” UNMIK sumnjičio za ratne zločine, ali je nakon pet godina pritvora oslobođen, zajedno sa Bedrijem Ziberajem i Agronom Krasnićijem. Krasnići kaže da se uprkos hapšenjima i pritvorima pripadnici OVK i dalje procesuiraju na zahtev Srbije.

“Pred tužiocima je trebalo da budu srpski zločinci koji su ubijali, masakrirali, spaljivali decu i starce i ubijali čak i malu decu na najokrutnije načine, čak i nerođene”, poručio je Krasnići, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njegovim rečima, Specijalni sud pokušava da optuži žrtve zločinaca. “Ne možemo govoriti o pravdi, već o nepravdi protiv pravednog oslobodilačkog rata. Tužioci su se ponašali korektno i profesionalno, a osumnjičen sam na osnovu glasina. Želim da pobedi pravda”, izjavio je Krasnići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari