Kuburović: Dobar Zakon o javnom beležništvu 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministrka pravde Srbije Nela Kuburović danas je u Berlinu razgovarala sa potpredsednikom Javnobeležničke komore Nemačke Ričardom Bokom o saradnji dve zemlje u oblasti notarijata i unapređenju razmene iskustava između srpskih i nemačih javnih beležnika.

U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da je Bok ukazao da Srbija ima jako dobar Zakon o javnom beležništvu koji odgovara evropskim standardima, kao i da Komora javnih beležnika Nemačke stoji na raspolaganju kolegama iz Srbije u cilju razmene iskustava i daljeg unapređenja profesije.

Nela Kuburović je, dodaje se, istakla da su javni beležnici posle četiri godine rada u Srbiji opravdali svoje postojanje, kao i da se Srbija u velikoj meri ugledala na nemački notarijat, koji je postavio visoke standarde u toj oblasti.

Govoreći o e-upravi kao jednom od prioriteta Vlade Srbije, Nela Kuburović je naglasila da Ministarstvo veliku pažnju posvećuje digitalizaciji pravosuđa i elektronskoj razmeni podataka, što upravo javnim beležnicima treba da olakša rad.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Javnobeležničke komore Srbije.

Tokom posete Berlinu, Nela Kuburović zajedno sa predsednikom Javnobeležničke komore Srbije potpisaće Memorandum o saradnji sa notarskom komorom Nemačke, a sastaće se i sa ministrkom pravde Katarinom Barli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari