Kurti i Kosnet razgovarali o unapređenju dijaloga sa Srbijom i borbi protiv korupcije 1Foto: EPA/ ARMANDO BABANI (arhiva)

Predsednik Samoopredelenja Aljbin Kurti razgovarao je danas sa američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom o izborima, unapređenju dijaloga sa Srbijom i borbom protiv korupcije, saopšteno je iz Samoopredeljenja.

Na sastanku je američki ambasador izrazio zadovoljstvo tokom izbornog procesa, istovremeno pokazujući posebno interesovanje za unapređenje antikorupcijske politike i unapreeđje dijaloga sa Srbijom, kaže se u saopštenju

„Tokom prijateljskog sastanka, ambasador Kosnet izrazio je zadovoljstvo napretkom izbornog procesa, visokim nivoom učešća građana i čestitao Kurtiju na kampanji koja je prepoznala probleme birača. On je izrazio posebno interesovanje za napredak u borbi protiv korupcije, ekonomski razvoj i napredak dijaloga sa Srbijom, što treba da dovede do postizanja sveobuhvatnog sporazuma koji bi doneo stabilnost i trajni mir u regionu“, navedeno je u saopštenju Samoopredeljenja.

Kurti je informisao ambasadora Kosneta sa planom koji ima za dijalog sa Srbijom, objašnjavajući da planira da prvo započne razgovore sa kosovskim Srbima, a zatim da se sastane sa novim predstavnikom EU za spoljnu politiku.

„Sa svoje strane, predsednik Kurti je pružio uverenje ambasadoru da će biti premijer svih građana Kosova i informisao ga da je unutrašnja konsolidacija Kosova demokratskom izgradnjom države, vladavinom zakona, ekonomskim razvojem i socijalnim napretkom prioritet koji će on sprovesti, jer su se za to zalagali građani i to je njihova volja izražena na ovim izborima“, kaže se u saopštenju.

Kurti je prema saopštenju informisao Kosneta da će prvo započeti dijalog sa kosovskim Srbima, radi razvoja i integracije Srba od prve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari