Kurti pisao Mustafi 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

Napori za finalizaciju dogovora o novoj koaliciji, uprkos neslaganjima koja su nagoveštavala propast pregovora Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, se nastavljaju na šta ukazuje informacija da je, uprkos prividnom zatišju, Aljbin Kurti u kontaktu sa Isom Mustafom, prenosi Gazeta Ekspres.

Tu informaciju danas su potvrdili u Samoopredeljenju. “Aljbin Kurti je u kontaktu sa liderom DSK.

Kurti se trenutno nalazi u Berlinu na tri različite konferencije, ali koliko znamo, nedavno je pisao profesoru Mustafi”, rekao je portparol Samoopredeljenje Arljind Mandžuka. Pošto je Kurti trenutno u Nemačkoj, sledeći sastanak sa Mustafom još nije zakazan, ali dvojica lidera su u kontaktu, kaže Mandžuka.

Poslednji sastanak Samoopredeljenja i DSK održan je u ponedeljak. Iako su se dve stranke obavezale da će potpisati koalicioni sporazum najkasnije 72 sata nakon što konačni izborni rezultati budu potvrđeni, stvari su se promenile zato što je DSK na dnevni red pregovora kandidovao pitanje šefa države. Nakon neslaganja po tom pitanju, DSK je saopštio da je na Samoopredeljenju da sazove sledeći sastanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari