Kurti se na marginama Strateškog foruma na Bledu susreo sa Pahorom i Plenkovićem 1Foto: EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Premijer Kosova Aljbin Kurti se na marginama Strateškog foruma na Bledu susreo sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, kojima je, kako je na Tviteru napisao, „izrazio zahvalnost na podršci na putu ka evroatlantskim integracijama“.

„Na marginama Strateškog foruma na Bledu imao sam priliku da se sastanem sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i izrazim zahvalnost na njegovoj podršci Kosovu i našem putu ka evroatlantskim integracijama. Slovensko predsedavanje Savetom EU doprineće jačanju održivosti SB6“, napisao je Kurti.

On je na Tviteru napisao i da je sa hrvatskim premijerom Plenkovićem razgovarao o ekonomiji, bezbednosti i načinima za dalje jačanje „izvanrednih bilateralnih odnosa i produbljivanje saradnje dve zemlje“.

„Započeo sam dan na Bledskom strateškom forumu, sastajući se sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem. Razgovarali smo o ekonomiji, bezbednosti i načinima za dalje jačanje naših izvanrednih bilateralnih odnosa i produbljivanje naše saradnje“, napisao je Kurti.

Kosovski premijer učestvuje na jednom od dva panela Strateškog foruma na Bledu – „Budućnost Evrope – proširenje“, na kome će učestvovati i evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji, i predsednici i premijeri zemalja Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari