Lajčak: Sutra na tehničkim razgovorima Beograda i Prištine o finansijskim pitanjima 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da će se na sutrašnjim tehničkim sastancima između Beograda i Prištine razgovarati o finansijskim potraživanjima dok će se aranžmani za nevećinsku zajednicu razmatrati narednih dana.

Lajčak je u Tviter poruci danas napisao da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti dogovoril da će njihovi pregovarči nastaviti razgovore o rešenju uzajamnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu.

„Obe teme su vrlo kompleksne. Zato ćemo sutra razmatrati finansijska potraživanja a aranžmane za nevećinsku zajednicu narednih dana“, napisao je Lajčak.

Delegacije Beograda i Prištine nastaviće sutra u Briselu tehnički dijalog.

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić se na svom Tviter nalogu danas zahvalio Lajčaku na tome što je domaćin sastanka.

„Prva tema na dnevnom redu sutra će biti Zajednica srpskih opština. Bar sa srpske strane. Ona je dogovorena uz EU posredovanje pre sedam i po godina“, napisao je Đurić na svom nalogu i priložio sporazum iz Brisela.

On je u post skriptumu napisao da „pitanja imovine takođe mogu biti sutra na dnevnom redu“,

„Mi imamo mnogo da kažemo o toj temi (privatna, crkvena i državna imovina)“, Dodao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari