Lazović: Da ne budemo robovi kriminalaca na vlasti - svi na protest Protiv državnog kriminala 1Jedan od protesta zbog rušenja u Savamali Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Organizacije takozvanog zeleno-levog bloka, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Aleksandar Jovanović Ćuta, pozvali su građane na protest “Protiv državnog kriminala”, u subotu 16. oktobra, u 12 časova, ispred Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj 22, u Beogradu.

– Naprednjačka vlast nije umešana u organizovani kriminal, ona je na njegovom čelu. Mi moramo da pokažemo da je ovakvo stanje neprihvatljivo – kaže za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

Pokret Ne davimo Beograd objavio je zajednički poziv na protest sa ZZS, Nebojše Zelenovića i Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, neposredno nakon današnje konferencije za novinare Nebojše Stefanovića, ministra odbrane, na kojoj je demantovao navode bivših i sadašnjih funkcionera MUP i stranačkih kolega, o njegovoj povezanosti sa kriminalcem Veljkom Belivukom, kao i tvrdnje da je deo grupe koja je radila na rušenju Aleksandra Vučića.

Prema rečima Radomira Lazovića, „duboke veze vrha države sa najbanalnijim kriminalnim aktivnostima su svima očigledne.“

Njihova jedina nada je, smatra Lazović, da novim aferama zatrpaju stare.

Lazović: Da ne budemo robovi kriminalaca na vlasti - svi na protest Protiv državnog kriminala 2
Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

– Ukoliko kao društvo to dozvolimo, bojim se da ne možemo da očekujemo bilo šta drugo osim da se u sopstvenoj državi osećamo kao robovi kriminalaca na vlasti. Ako ćute tužilaštvo, sudovi, javni servisi i mediji, sve institucije, uostalom, građani ne smeju ćutati. Naprednjačka kriminalna hobotnica mora odgovarati za zlodela koja sprovode u kojima strada naše društvo – kaže naš sagovornik.

Lazović ističe da su „njihova kršenja zakona direktno povezana sa time što nema dovoljno kreveta u bolnicama, što autobus ne dođe kad ga čekamo ili što nema para za pomoć socijalno ugroženima“.

– To mora svima biti jasno. Svojim zlodelima oni kradu od našeg života i budućnosti naše dece – zaključuje Radomir Lazović.

Lazović: Da ne budemo robovi kriminalaca na vlasti - svi na protest Protiv državnog kriminala 3
Foto: Instagram @Budućnost Srbije (arhiva)

U saopštenju Ne davimo Beograd, između ostalog, navodi se da „dok se dva klana u vrhu vlasti, jedan Nebojše Stefanovića, a drugi Aleksandra Vučića, obračunavaju jedan sa drugim u loše režiranoj farsi, svima je jasno da je naprednjačka partijska klika ne samo povezana, već vodeći deo organizovanog kriminala koji je okupirao našu državu“.

– Svima, osim tužilaštvu koje ćuti dok su organizovani kriminal, korupcija i nabacivanje poslova podobnim “investitorima” svakodnevna stvar u Srbiji. Dokazano je da je ministar finansija, Siniša Mali, vlasnik 24 stana u Bugarskoj i da ih nije stekao na legalan način. A njegova 24 stana su samo jedna od mnogih afera i krađa u koje je umešan. Šta radi tužilaštvo? Ćuti! – piše u pozivu na protest NDB.

Potom se ističe : „Premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrom policije, Aleksandrom Vulinom i narodnim poslanikom Vladimirom Đukanovićem, staje u odbranu osumnjičenih za najveću plantažu narkotika u Evropi. Šta radi tužilaštvo? Ništa“.

Lazović: Da ne budemo robovi kriminalaca na vlasti - svi na protest Protiv državnog kriminala 4
Foto: MUP

U najavi protesta se podseća da se navršava dve godine od kada je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Valjeva, obavestio javnost da sadašnji ministar odbrane, Nebojša Stefanović, i njegov otac, parama građana prodaju oružje iz Krušika.

Lazović: Da ne budemo robovi kriminalaca na vlasti - svi na protest Protiv državnog kriminala 5
Aleksandar obradović Foto: Privatna arhiva

– Šta radi tužilaštvo? Progoni Aleksandra Obradovića, piše u saopštenju NDB.

Dodaje se da Novica Tončev, ministar koji bi trebalo da brine o nerazvijenim opštinama, zapravo otvara mrežu offshore firmi.

– Šta radi tužilaštvo? Ništa. A povrh svega, veze predsednika države Aleksandar Vučić sa ubicama iz Belivukovog klana su na nivou porodičnih. Ovo su samo neke od brojnih veza naprednjačke vrhuške sa organizovanim kriminalom. Jasno su ih dokazali neustrašivi nezavisni i istraživački novinari, a sada su potvrđeni i u Pandorinim papirima. Tužilaštvo, policija, sudovi, nacionalni mediji i sve druge institucije sistema okreću glavu. Zato vas pozivamo da pokažemo da nećemo ćutati dok nam kriminalna partijska klika otima državu i porobljava društvo. Građani su jači od kriminalaca na vlasti! – zaključuje Pokret NDB.

Lazović: Da ne budemo robovi kriminalaca na vlasti - svi na protest Protiv državnog kriminala 6

Protest naredne subote organizuju Pokret Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju, Aleksandar Jovanović Ćuta, uz, kako se navodi, očekivanje podrške i drugih organizacija i pojedinaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari