LDP: Opasne antievropske izjave pojedinih zvaničnika Vlade 1

Izjave pojedinih zvaničnika Srbije, da imamo i druge opcije alternativne ulasku u Evropsku uniju, predstavljaju opasnu poruku svima, a pre svega građanima Srbije i njihovim interesima, saopštila jeLiberalno demokratska partija.

Kako navode iz LDP-a, zbog toga pitaju Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da li je to zvanični stav Vlade ili stav pojedinaca koji nikada nisu ni shvatali ozbiljno evropski put i trudili su se da na svakom mestu potkopavaju napore da se u EU što pre uđe.

Njihov ton kojim se poslednjih dana obraćaju, posebno Albancima, kako ističe LDP, nije ništa drugo nego jasan signal da u vlasti postoje oni koji ni po koji cenu, ni pod kojim uslovima, ne žele dogovor sa kosovskim Albancima i da će uraditi sve da do njega ne dođe.

Međutim, Srbiji je potreban nastavak dijaloga Beograda i Prištine, bez obzira na takse i slične prepreke, jer je u našem interesu da se problem Kosova reši što pre, kompromisom dve strane, smatraju u LDP-u.

Ovde se ne radi o mirenju pojedinaca, već o pomirenju dva naroda, navodi se u saopštenju.

LDP dodaje da onaj ko to ne shvata, direktno radi protiv dogovora, a sada je već očigledno da delovi vlasti i „prava opozicija“ ostaju posvećeni antievropskim izjavama i pružanju podrške onima u regionu koji direktno rade protiv evropskog puta Srbije i okolnih zemalja.

Odmah posle rešavanja kosovskog pitanja, Srbija mora što jasnije da se opredeli za ulazak u EU, da otvori pitanje članstva u NATO savezu, pokrene pomirenje u regionu, podrži BiH kao jedinstvenu državu i pomogne joj da uđe u NATO, kao i da reši narušene unutrašnje odnose koje opterećuju društveni i politički život, ocenjuju iz LDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari