LDP: Umesto priča ponuditi rešenje 1Foto: Logo

Liberalno demokratska partija saopštila je da se, umesto konkretnih predloga za rešavanje problema Kosova, poslednjih nedelja u javnosti pojavljuju ideje podela, zamrzavanja konflikta i propalih rezolucija, koje nisu odgovor na pitanje kako Beograd i Priština da postignu sporazum koji garantuje mir.

Naše negiranje stvarnosti učinilo nas je poslednjom zemljom u Evropi koja ne zna da formuliše sopstvene interese, već to, zbog naše nemoći, rade drugi, ukazala je ta stranka.

Kako se ističe, Srbiji treba istina o Kosovu, koja je jasna svima, ali se ne govori iz sebične potrebe da se opet žrtvuje jedna zemlja zbog strančarenja koje nam je uništilo živote, a sada preti da uništi i živote naše dece.

Kosovo je otišlo od nas i to neće promeniti hiljade napisanih saopštenja u kojima se međusobno za izdaju optužuju oni koji su dužni da nam ponude rešenje i hrabro stanu iza njega, smatra LDP i ukazuje da tu odgovornost podjednako dele i prethodna i sadašnja vlast.

Potreban je predlog koji srpskoj manjini na Kosovu pruža mogućnost da slobodno živi, radi u miru, štiti svoje interese, poslove i imovinu i bude deo društva koje je multinacionalno i koje, uz Srbiju, ide putem integracija u EU i NATO.

Srbiji je potreban mir i to je nešto što možemo kao zemlja prvi put da dobijemo, ali, isto tako, zbog svoje nesposobnosti, priliku za mir možemo, po ko zna koji put, da izgubimo, upozorava LDP.

Ta stranka će, kako navodi, u septembru ponuditi drugačije političko delovanje kroz formiranje Koalicije za mir, sa jasnim porukama da od rešenja pitanja Kosova, referenduma u Makedoniji i stabilizaciji prilika u BiH zavisi naša zajednička budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari