Lečić: Lutovac fingira legalizam sa jednom potpredsednicom 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, zatražio je od funkcionera frakcije unutar DS koja je raspisala unutarstranačke izbore za 26. septembar da prestanu da se lažno predstavljaju i da u roku od dva dana obaveste javnost o svemu.

U protivnom i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, kao što je to već slučaj sa šestoricom funkcionera DS.

Odgovarajući na prozivke Lutovca, Branislav Lečić, kandidat za predsednika stranke na septembarskim stranačkim izborima, kaže za Danas da je pitanje ko je zapravo legalan u DS, a da to svakako nije Zoran Lutovac, koji sa jednom potpredsednicom fingira legalizam.

Predsednik DS je odgovarajući na pitanje šta je sa najavljenim disciplinskim postupcima protiv Lečića i još nekoliko članova stranke, kazao da će oni biti sprovedeni.

– Disciplinske mere protiv onih koje smo najavili biće sprovedene, a juče smo imali Predsedništvo gde je jednoglasno doneta odluka o tome i upućen je zahtev onima koji obmanjuju javnost i lažno se predstavljaju da sa time prestanu i da istinito obaveste javnost o svemu, kao i da to urade neodložno, a najkasnije u roku od dva dana – objasnio je Lutovac i dodao da ako to ne učine u pomenutom roku, Predsedništvo je, kako je rekao, predložilo da se sprovedu disciplinski postupci i protiv onih prema kojima do sada nije pokrenut postupak, a učestvuju u obmani građana Srbije.

Inače, na sednici Glavnog odbora održanoj u Šapcu, Etički odbor DS je pokrenuo disciplinski postupak protiv Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića zbog, kako je navedeno, „pokušaja preotimanja stranke“.

Reagujući na poziv predsednika DS da više ne obmanjuju javnost, Branislav Lečić za naš list kaže da je politička kriza u DS završena raspisivanjem izbora za 26. septembar.

– Organizacioni odbor je do izbora preuzeo upravljanje strankom. Lutovac je još predsednik stranke i on nažalost ne učestvuje na izborima. Predsednik Izvršnog odbora je smenjen odlukama većine na Glavnom odboru u Madlenianumu. Većina potpredsednika nije sa Lutovcem, većina članova Glavnog odbora takođe. Lutovac figurira legalizam sa jednom potpredsednicom i poverenicima, ljudima koje stranka ne prepoznaje ko su. Ko je onda ovde legalan – pita Lečić.

Poput predsednika DS i Lečić poziva drugu stranu, odnosno Lutovca, da objavi imena još pet osoba iz DS koja su poznata.

– Njegova pretorijanska garda poverenika koje je raspuštanjem 86 opštinskih odbora postavio kao glasačku mašinu u GO stranke je grubo kršenje statuta i potpuno je nelegalna, jer poverenici nemaju pravo odlučivanja. Većina u DS je prepoznala ovu nameru da se stranka otme i stavi u službu politike koja nema programske ciljeve i koju ne mogu da podrže, politički, proceduralno i etički. Na moju veliku žalost, Lutovac i pored konstantnih poziva da se trgne i priključi izvornim principima DS-a, već duže vreme kao da sam sebe otuđuje i od stranke i od njene politike. Ako pobedim na izborima, još jednom ću ga pozvati da se vrati u jato i, ako pobedim, nikoga neću izbaciti iz stranke – poručuje Lečić Lutovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari