Lečić: Širimo svetlo po Srbiji i rasterujemo vrane 1Branislav Lečić Foto: FoNet/Marija Đoković

Moj sledeći korak je širenje svetla i rasterivanje crnih vrana, paljenje baklji po Srbiji, artikulacija volje za pobedom demokratije u Srbiji, kaže za Danas poznati glumac Branislav Lečić, najavljujući protest „Jedan od pet miliona“, koji se sutra održava u Zaječaru.

Naš sagovornik ukazuje da će odmah nakon skupa u Zaječaru, 23. februara govoriti na mitingu u Kovinu.

– I tako dalje, do pobede. Ja sam član Demokratske stranke. I u sebi nosim sve vrednosti za koje se Zoran Đinđić borio. Pre osam godina, tačnije 2011, tačno kada mi se rodio drugi sin Lav, zajedno sa grupom istomišljenika formirao sam građansko udruženje „Narodni pokret Peti oktobar“, sa jasnom porukom koju šaljem i danas da posao 5. oktobra nije završen i da je vreme da se sada konačno taj presudni posao za Srbiju uradi, poručuje Lečić.

Skupovi u Trsteniku, Zrenjaninu, Novom Sadu…

Na današnjem skupu „Jedan od pet miliona“ u Trsteniku, koji se održava ispred zgrade Opštine, govoriće dramaturg Siniša Kovačević i istoričar Čedomir Antić. Četvrti protest „Jedan od pet miliona“ biće održan u Zrenjaninu danas u 18 časova.

Okupljenim građanima će se obratiti Katarina Đoković, studentkinja iz Zrenjanina, Slavko Vukov, poljoprivrednik iz Zrenjanina, i Milojko Pantić, novinar.

Novi protest sutra se, između ostalog, održava u Novom Sadu. Prema najavama, govoriće prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr Radivoje Jovović. Učesnici će moći da potpisuju dokument „Sporazum sa narodom“. M. P. – P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari