Član Predsedništva Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić ocenio je da u istraživanjima rejtinga stranaka ima brojnih nepravilnosti i pozvao sve učesnike političkog života na fer i poštenu izbornu utakmicu. Ostojić je na konferenciji za novinare rekao da se u dnevnoj štampi prošle nedelje pojavilo istraživanje sa različitim procentima rejtinga stranaka u noćnom i dnevnom izdanju, posebno kada je reč o LDP.

Član Predsedništva Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić ocenio je da u istraživanjima rejtinga stranaka ima brojnih nepravilnosti i pozvao sve učesnike političkog života na fer i poštenu izbornu utakmicu. Ostojić je na konferenciji za novinare rekao da se u dnevnoj štampi prošle nedelje pojavilo istraživanje sa različitim procentima rejtinga stranaka u noćnom i dnevnom izdanju, posebno kada je reč o LDP. „Istraživanja tokom kampanja su zakonita, ali je obavezno da se navede i naručilac istraživanja, što ovde nije slučaj“, rekao je on i dodao da je to pokušaj manipulacije i uticaja na birače.
Ostojić je novinarima pokazao i primer anketnog listića marketinške agencije „Galup international“ iz Novog Sada u kome se kao ponuđen odgovor na pitanje za koju ćete stranku ili koaliciju glasati na izborima 11. maja lista LDP navodi pogrešno. Ta lista se navodi kao „LDP-Socijaldemokratska unija-Hrišćansko-demokratska stranka Srbije – Čedomir Jovanović“, a ne samo „LDP- Čedomir Jovanović“ što, prema rečima Ostojića, ima za cilj da odvrati i zbuni birače, rekao je on.
Ostojić je kazao da se na delu anketnog listića koji se odnosi na lokalne izbore za Novi Sad lista LDP navodi kao „Lista LDP – Dr Milovančev“, koji nije član te stranke. „Utvrdili smo da doktor Milovančev radi u Institutu u Sremskoj Kamenici i po svoj prilici je član Socijalističke partije Srbije“, naglasio je Ostojić. On je dodao da su to samo dva primera „kako se profesija prodaje zarad drugih interesa“ i ocenio da je reč o dogovorima između onoga ko pravi i naručuje istraživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari