Lideri na Kosovu pozivaju na izlazak na izbore i izbor najboljih kandidata 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Najviši zvaničnici političkih stranaka i institucija Kosova pozvali su danas građane da masovno izađu na lokalne izbore i da izaberu najbolje kandidate za gradonačelnike i odbornike 38 opština Kosova.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu izjavila je da danas svi glasaju za kvalitet života u opštinama u kojima žive.

„Bez obzira za koju opštinu glasali, nadam se da ćemo još jednom dokazati naš demokratski duh kroz najveće moguće učešće u poštenom i slobodnom procesu, poštujući mere protiv krona virusa“, rekla je Vjosa Osmani Sadriu.

I premijer Kosova Aljbin Kurti je, nakon što je i sam glasao, pozvao građane Kosova da iskoriste građansko pravo.

„Građani na Kosovu danas odlučuju ko će odlučivati, određuje se ko će im biti vođe. Pozivam sve građane da iskoriste ovaj trenutak demokratije“, rekao je Kurti novinarima.

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići posle glasanja rekao je da, kao građanin Prištine, želi najbolje za „svoju zemlju, za svoj grad“.

„Nadam se da će svi građani širom Kosova iskoristiti svoje demokratsko pravo da izaberu najbolje kandidate, one u koje građani imaju poverenje“, rekao je Krasnići.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku rekao je danas da je iskoristio osnovno biračko pravo, a današnji dan ocenio kao „dan kada se donošenje odluka vraća građanima“.

„Danas je naravno praznik jer se donošenje odluka vraća našim građanima i nema ništa lepše nego kada građani odlučuju o svojoj budućnosti“, rekao je Abdidžiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari