Linta: Stvaraju se pretpostavke za najbolje odnose između Srbije i Crne Gore 1Miodrag Linta Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta čestitao je danas građanima Crne Gore na izbornim rezultatima i ocenio da će se formiranjem nove Vlade stvoriti pretpostavke da se između Srbije i Crne Gore uspostave najbolji odnosi i saradnja u mnogim oblastima, koja je najdubljem interesu građana obe države.

Linta je u saopštenju naveo da su građani, u izrazito neravnopravnim izbornim uslovima, konačno uspeli da smene „antisrpski i nedemokratski“ režim Mila Đukanovića, glasajući za tri opozicione koalicije.

On je izrazio nadu da sada postoje uslovi za stvaranje demokratske i slobodne Crne Gore u kojoj će se istinski poštovati ljudska prava i verske slobode i u kojoj srpski narod više neće biti diskriminisan, niti će biti progonjeni Srpska pravoslavna crkva, srpski jezik, ćirilica, srpski lideri, intelektualci, novinari i građani.

„(Crna Gora) u kojoj se neće otimati svetinje i hapsiti episkopi, sveštenici i monasi, u kojoj više niko neće vladati praveći podele i sukobe među građanima i izmišljati najbezočnije laži o opasnosti od takozvanog velikosrpskog nacionalizma“, dodao je on.

Linta je izrazio nadu da će koalicija „Za budućnost Crne Gore“ dati odlučujući doprinos jačanju mira i stabilnosti, da će aktivno raditi na pomirenju i obnovi poverenja, da će se suprostavljati pojavama revanšizma i pružiti ruku svima koji su spremni da grade Crnu Goru u kojoj će se poštovati istorija, vera, tradicija i temeljne vrednosti današnjeg sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari