Ljajić: Bolje rekonstrukcija Vlade, nego novi izbori 1Foto: Tviter

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić izjavio je za N1 da je bolje da se Vlada rekonstruiše, nego da se ide na nove izbore.

„Teško možete da nađete vladu u Evropi koja je izdržala mandat, ne bih se iznenadio da bude rekonstrukcije, ali nisam upoznat, nemam informacije. To zavisi od vodeće stranke, oni imaju legitimno pravo da određuju jer imaju većinu, a zavisi i od premijerke koja vodi kabinet“, rekao je LJajić u Novom danu. LJajić je rekao da je njegova stranka krenula sa inicijativom za promenu izbornog zakona, jer smatraju da nešto mora da se uradi po tom pitanju.

„Izbori su nas uverili u to, imate razne stranke, grupacije, koje pokušavaju da zloupotrebe i traže rupe u zakonu. Moramo da uozbiljimo političku scenu. Predlažemo stepenasti cenzus, da za koalcije bude veći cenzus, da budu otvorene liste da glasate i za stranku i za kandidata koga poznajete, formiranje državne izborne komisije kao stalnog tela, da nađemo način da se spreče zloupotrebe sa manjinskim strankama. Prirodni prag ostaje, ali pojavi se čovek i kaže mi nismo manjinska stranka ali koristimo pravo da nastupimo kao manjinska stranka, to nije dobro. Da zaštitimo prave manjinske stranke od cirkuzanata koji zloupotrebljavaju pravo“, zaklju;io je LJajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari