Ljajić: Priština da povuče trgovinske barijere 1

Priština je uklonila nedavno uvedenu trgovinsku barijeru sa najvećeg dela sezonskog voća i povrća, ali zadržavamo mogućnost da reagujemo kontramerama dok se to ne učini u potpunosti, rekao je danas ministar trgovine, turzima i telekomukacija Rasim Ljajić nakon sastanka predstavnika četiri članice CEFTE.

Ljajić je rekao da jo nema zvanične potvrde takve informacije, ali da je, prema raspoloživim podacima, blokada skinuta sa kukuruza, koji je takođe bio obuhvaćen merom Prištine, što je najvažnije za Srbiju, a najviše trpi Makedonija.

Ljajić je rekao da nezvanične informacije govore da su ostale trgovinske mere na paradajzu, paprikama, grožđu, malini, kupini, krušci i jabuci.

Formirali smo radnu grupu koja će hitno reagovati u sličnim situacijama, rekao je Ljaljić posle sastanka nadležnih ministara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, kao i predstavnika nadležnog Direktorata Crne Gore.

Ne želimo trgovnski rat, već se borimo protiv principa da se radi kome šta padne na pamet kako bi se udovoljilo interesnim lobijima, protivno ekonomskoj logici, rekao je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari