LSV: Gradska vlast u Zrenjaninu da reši problem smrada iz kafilerije 1Foto: Logo

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Dejan Čapo zahtevao je danas od gradske vlasti da smesta reši problem smrada iz kafilerije „Prekon“.

„Zrenjaninci ni prethodnog vikenda nisu mogli da sede napolju u večernjim satima, jer se gradom ponovo širi nesnosan neprijatan miris prouzrokovan radom kafilerije. U početku su građani bili u čudu budući da svi znaju da je rad kafilerije zabranjen na tri godine, medjutim uprkos presudi koja je doneta, a zatim i potvrđena i uprkos neadekvatnoj tehnologiji, kafilerija i dalje bez prekida radi“, naveo je Čapo u saopštenju.

Dodao je da je nedopustivo da gradski čelnici ćute na ugrožavanje zdravlja svih gradjana Zrenjanina.

„Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja. Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji“, poručio je Čapo.

Podsetio je da građani Zrenjanina nemaju zdravu pijaću vodu i dodao da su sada uskraćeni i za čist vazduh.

„Život im remeti najezda komaraca u kombinaciji sa nesnosnim smradom koji se širi. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda i nedopustivo je da se tako tretiraju“, rekao je Čapo.

Zatražio je da se poštuje zabrana rada kafilerije bez obzira na žalbu Apelacionom sudu, a zatim da se obezbedi nova tehnologija ili da se trajno zatvori kafilerija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari