LSV: Izručiti Radetu i Jojića 1

Sudski mehanizam tereti članove Srpske radikalne stranke (SRS) da su uticali na svedoke u procesu protiv Vojislava Šešelja, te da su se služili podmićivanjem, ucenama i pretnjama.

Vlasti Srbije već godinama odbijaju da isporuče Radetu i Jojića i tako pokazuju da je saradnja sa Međunarodnom tribunalom samo mrtvo slovo na papiru.

Odnos vlasti u ovom slučaju samo je nastavak blagonaklonog odnosa prema Vojislavu Šešelju, pravosnažnom osuđeniku za ratne zločine, ocenila je LSV u današnjem saopštenju. Poznato je da Šešelju, po slovu Zakona o izboru narodnih poslanika, treba da prestane poslanički mandat, pošto je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina.

Šešelj i dalje nesmetano sedi u Skupštini i koristi oprobane metode sejanja mržnje. Nažalost, država pokazuje da nema snage da se suoči sa protagonistima ideje „Krvi i tla“ i pokušava probleme da sakrije pod tepih. Takva politika je katastrofalna po Srbiju i LSV traži prekidanje sa ovakvom praksom, samtra LSV i zakljulčuje da stvaranje moderne države nemoguće je bez raskrštanja sa politikom zločina i mržnje.