Foto: Logo

Krkobabić već 15 meseci pokušava da uveri javnost naše zemlje da je u toku preporod sela i da je samo pitanje vremena kada će mladi ljudi odlučiti da ostanu u selima, navedeno je u saopštenju.

I ranije je LSV upozoravala javnost na brojne nelogičnosti Krkobabićevog plana za razvoj sela. Priča o preporodu zadrugarstva u Srbiji vrh je ledenog brega.

Iz dana u dana, kako stoji u saopštenju, ministar je najavljivao senzacionalne rezultate, ali njih nije bilo. Sela su sve više pusta. Sada ministar manje pominje zadruge, a mnogo više izradu strategije regionalnog razvoja.

Da li je moguće da o ragionalnom razvoju brine politička figura koja u toku svoje karijere nije izgovorila reč decentralizacija, pita LSV.

Jasno je da je baš decentralizacija rešenje za nagomilane probleme u gradovima, opštinama i selima, ali je očito da je bolje primenjivati propagandna sredstva u cilju boljitka partije kojoj pripada ministar. Jednostavno, ministar Krkobabić ne razume problem centralizacije, zaključuje ova stranka.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži hitnu promenu političkog sistema Srbije. Novi Ustav i prateće zakone. Samo tako će se osigurati kvalitetan regionalni razvoj, i ocenjuje da je „sasvim jasno da Milan Krkobabić ne može da sprovede te reforme“.