Lutovac: Postoji čvrsta volja članova da se stranka reformiše 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

U sali Šabačkog pozorišta nastavljena je sednica Glavnog odbora DS koja je započeta prošle nedelje u Zemunu. Zbog  primene punih mera zaštite i evidentiranja članova Glavnog odbora sednica je započetra sa oko sat kašnjenja.

Zoran Lutovac, predsednik DS, napomenuo je da nema podela u stranci, jer još na prošloj sednici 191 član Glavnog odbora prihvatio je njegov zveštaj dok je oko tridesetak nezadovoljnih članova branilo neke svoje pozicije i privilegije ili su radili u korist naprednjaka i drugih stranaka.

– Mi smo odbranili osnovne principe DS, pre svega od uticaja Aleksandra Vučića a odbranili smo i svoju odluku o bojkotu izbora. Obišao sam do sada gotovo sve odbore i dobio podršku, i postoji čvrsta volja članova da se stranka reformiše, da se otvore vrata za prijem novih članova. Najvažnije je da povratimo poverenje građana, a rečju i doslednošću to smo učinili i bojkotom izbora. Čeka nas izrada novog Statuta stranke primeren stanju u društvu, izjavio je Lutovac novinarima pred početak sednice.

Na pitanje zašto se sednica održava u Šapcu, gradu koji nije prihvatio bojkot, Lutovac je rekao da je to pre svega zbog dobrog rada ovdašnjeg Gradskog odbora, i da su se i ranije ovde uspšeno održavale sednice Glavnog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari