Lutovac: Traže od SNS udomljenje 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Frakcija Demokratske stranke koju predvodi Branislav Lečić najavila je da će održati protest u petak ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Razlog protesta, kako je navedeno, jeste to što „Ministarstvo i dalje izbegava da izvrši upis izabranog predsednika DS Branislava Lečića“.

Najavljeno je i da će Lečić predati dokumentaciju na zahtev Ministarstva uz podršku brojnih članova DS iz Beograda i drugih gradova, među kojima će biti i Vida Ognjenović, Slobodan Milosavljević, Dragoslav Šumarac, potpredsednici stranke i brojne druge ugledne demokrate.

Ministarstvu državne uprave na čijem čelu je Marija Obradović, u ovom trenutku nema dovoljno elemenata da donese odluku da li će kao novi šef DS biti upisan Lečić, ili će kao zastupnik DS ostati upisano ime Zorana Lutovca.

Kako tvrde u ovom ministarstvu tu odluku nije moguće doneti na osnovu dokumentacije koja je do sada dostavljena, pa je, kako bi se upotpunilo činjenično stanje, Ministarstvo u obavezi da traži dopunu dokumentacije.

Ministarka MDULS-a Marija Obradović nedavno je izjavila da će postupiti isključivo po slovu zakona i da niko neće biti iznad zakona.

„Stručne službe MDULS sa posebnom pažnjom prate ovaj predmet i sve procedure i rokovi koji se tiču postupanja mog ministarstva u skladu su sa zakonskim odredbama. Možemo izjave učesnika u sporu da posmatramo kao jednu vrstu pritiska i političke šarade, ali tome ovde nema mesta“, objasnila je Obradović.

Na pitanje kako komentariše najavljeni protest ispred Ministarstva  za državnu upravu i lokalnu samoupravu otcepljenog krila DS, Zoran Lutovac, aktuelni predsednik Demokratske stranke, kaže za Danas da Ministarstvo može da donese samo jednu odluku: da odbaci zahtev zasnovan na falsifikatima.

„Lečić i ostali bivši članovi DS nisu više tema ni u Demokratskoj stranci, niti u opoziciji. Ostaje im samo da traže od SNS-a neko političko udomljenje“, navodi Lutovac.

Prethodni rok po kome je resor Marije Obradović trebalo da odluči ko je legitimni predstavnik DS  bio je 11. novembar, ali je zbog nepotpune  dokumentacije rok prolongiran. Obe strane tvrde da su Ministarstvu dostavile svu potrebnu dodatnu dokumentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari