Lutovac: U DS postoje spavači korisni režimu, prepoznaju se u režimskim medijima 1Foto: FoNet Nenad Djordjevic

„Kome takvo ponašanje koristi neka procene vaši čitaoci sami. Demokratskoj stranci bez sumnje šteti“, naveo je Lutovac za novi broj nedeljnika Vreme.

On je rekao da „u stranci postoje ‘spavači’ koji su korisniji režimu kad u DS-u proizvode probleme, nego kada otvoreno podržavaju režim“.

„Ko su oni? Pa pogledajte režimske tabloide i medije pa ćete ih prepoznati. Njih niko ne napada, napadaju se oni koji su stvarno protiv režima. Njima se daje prostor da anonimo ili otvoreno otvaraju probleme u stranci, da se bave neutralnim temema, da kritikuju opoziciju ili sopstvenu stranku“, rekao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, „režim takođe koristi sve mehanizme i državna sredstva da ucenjuje, obećava, zastrašuje, preti“.

On je rekao da „nema nikavih struja u DS-u“, već „postoji zvanična politika stranke koju podržva ogromna većina članova i postoji nezadovoljna manjina“.

„Među njima je manji deo onih koji smatraju da bi trebalo voditi drugačiju politiku, dok je većina među nezadovoljnima, u stvari, nezadovolljna sopstevenim položajem i ulogom u stranci“. rekao je Lutovac.

Kako je rekao, „ovi drugi su pokušali da opstrukcijom i mešetarenjem izazovu sumnje i probude nezadovoljstvo među ubeđivom većinom i u tome nisu uspeli“.