Student Ilić, član resornog odbora za finansije DS, predat dežurnom tužiocu 1Foto: BETA/ EMIL VAS

Iako je roditeljima uhapšenog studenta Petra Ilića u policiji rečeno da će ubrzo biti pušten na slobodu, to se ipak neće desiti, saznaje Beta.

„Student Ilić je predat na postupanje dežurnom tužiocu, i zatraženo je da u policijsku stanicu dođe njegov advokat“, rekao je Beti Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

Ilić je večeras iz nepoznatih razloga uhapšen u Pionirskom parku.

On je član resornog odbora za finansije Demokratske stranke.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je Beti, da je roditeljima studenta Ilića u policiji rečeno da će mladić biti pušten posle četiri sata zadržavanja i da protiv njega neće biti podnošena nikakva prijava, međutim situacija se promenila u međuvremenu.

Petar Ilić je član resornog odbora za finansije Demokratske stranke.

„Upravo sam krenuo do Policijske uprave grada Beograda da proverim o čemu se radi. Ne znam zašto je priveden, moguće da je priveden nasumice“, rekao je za Betu ranije u toku večeri predsednik DS.

Lutovac je kazao da Ilić nije ni nasilnik ni huligan, i da je uhapšen u Pionirskom parku.

S obzirom da je Aleksandar Vučić u Parizu i da mu zbog toga ne odgovara da bude nasilja na ulicama, nije ga ni bilo večeras, rekao je Beti Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke (DS).

Komentarišući večerašnji protest ispred Doma Skupštine Srbije, Lutovac je za Betu rekao da je „očigledno da Vučić zna da upravlja nasiljima“.

„Zbog njegovog (Vučićevog) boravka u Parizu, večeras nije bilo nasilja na ulicama Beograda. Večeras je urađeno ono na čemu se radilo i prethodnih dana, a to je da se insistira na razlikama unutar protesta“, kazao je predsednik DS.

On je istakao da je cilj vlasti bio da se naprave sukobljene strane između samih učesnika protesta kako bi demotivisali građane da dolaze i da protest bude što masovniji.

„Vlast je delimično uspela u tim podelama. Pojavile su se grupacije na ekstremno desnoj i ekstremno levoj strani, a s druge strane provocirali su obične građane tako da mnogo ljudi zbog tih provokacija napustilo protest“, ocenio je Lutovac.

Da li će posledice ovih podela biti kratkoročne ili dugoročne videćemo već sutra, zaključio je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari