Mali: Nastaviću da zovem Đilasa pljačkašem i lopovom 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

„Meni je posebno drago što je najveći deo optužbi gospodina Dragana Đilasa odbačen. Dakle, negde oko 20, 22 odsto, ako se ne varam njegovog zahteva je uzeto u obzir, što je dobro, dakle više od tri četvrtine zahteva je odbačeno“, rekao je Mali.

Kako kaže, i dalje veruje da je istinito ono što je rekao i „naravno da će se žaliti, zato ne bi želeo da komentariše u detalje, dokle god je postupak u toku“.

„Mislim da je prva faza završena dobro, verujem u rad suda i u to se ne mešam, ali takođe verujem u svoje argumente i u to da je Dragan Đilas pljačkao grad Beograd, verujem da je ostvario veliku korist za sebe dok je grad tonuo. Kada pogledate njegove privatne firme, koje su u prihodima rasle, profit njegovih firmi je rastao kada su građani Beograda sve lošije živeli“, rekao je Mali.

Dodao je da ostaje pri tim argumentima i misli da je u pravu.

„Prethodnih nekoliko dana je i dokazano kako Đilas, Obradović i Jeremić ruše grad i to govori o tome koliko vole ovaj grad, odnosno koliko ga ne vole“, kaže Siniša Mali.

Kaže da će se boriti na sudu, a da za sada misli da je sve dobro i da je na pravom putu.

„Sud je presudio na najvećem broju njegovih zahteva da sam bio u pravu, a da u manjem delu nisam, pustite me da dokažem u drugom stepenu da sam u pravu“, kaže on.

Na pitanje hoće li nastaviti da zove Dragana Đilasa „pljačkašem i lopovom“, Mali je rekao: „Apsolutno, ja drugo ime za njega nemam, niti vidim da se on na bilo koji način drugačije ponaša nego tada“.