Marković: Opozicija 329 dana ne dolazi u parlament, a prima platu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Deo poslanika opozicije već 329. dan ne dolazi na sednice parlamenta, ali uredno prima platu. Ni danas kada se raspracvlja o amandmanima na Predlog zakona o budžetu nisu došli da ponude svoju argumentaciju, ako je imaju.

Tako pokazuju odnos prema skupštini i predlogu budžeta, ali i prema građanima Srbije. Neki od njih su podneli amandmane, a neki najavili konferencije u holu skupštine“, rekao je Aleksaandar Marković, poslanik Srpske napredne stranke tokom rasprave o amandmanima na najvažniji zakon za narednu godinu i dodao da očekuju od tog dela opozicije da uđe u salu i prisustvuje sednici parlamenta i suprotstavi se argumentima.

Marković je odmah ocenio i da poslanici opozicije i nemaju argumente kad tvrde da je budžet predizborni, a ne razvojni, jer su njihovi argfumnenti laž.

„Mi imamo posla sa osvedočenim lažovima fantastične vrste. Najnovija laž Boška Obradovića i Marinike Tepić je što su pokušali u svom konstruisanju afera da nas posvađaju sa Rusijom i pokazali osminu dokumenta koji je trebalo da dokaže navodnu prodaju oružja Ukrajincima, ali je predsednik Vučić obelodanio koliko lažu. Sakrili su pritom dve stranice u kojima se jasno vidi da je krajnji kupac Poljska i da to nema veze sa Ukrajinom i sa, kako kažu, ubijanjem ruske dece“, naglasio je Marković.

Istakao je da deo opozicije svakodnevno izmišlja optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, članova vlade i SNS.

„Pre dva dana je izašao zanimljiv tekst u Blicu, za koji se ne može reći da su režimske, izašao je intervju Jelene Anasonović, organizatorke protesta “Jedan od pet miliona“, u kome ona potvrđuje da ti protesti nisu građanski i da su vrlo politički i kreirani od strane Saveza za Srbiju i Dragana Ðilasa“, napomenuo je Marković i dodao da je Anasonovićeva potvrdila ono što su svi znali da je Đilas finansirao kamion i ozvučenje i to potvrđuje da su protesti politički bili organizovani i kreirani.

Markovićevoj analizi opozicije, bez dodirnih tačaka sa amandmanima na budžet , pridružiio se i naprednjak,a bivši demokrata Srbislav Filipović. I on je pruimetio da poslanici dela opozicije primaju lepu platu, ali ne dolaze na posao u parlament.

„Radite protiv interesa svoje zemlje, pokušavate da je posvađate sa regionom, celim svetom, da izazovete neku aferu gde ćete kao političko – tajkunsko – kriminalna politička opcija da izvučete korist, ali građanima samo da nanesete štetu. Ni reč o budžetu i finansijama i programu koji biste ponudili građanima“, poručio je Filipović primećujući da se „Đilas u Srbiju dovukao sa 74 000 evra, a kamo sreće da u nju nije nikada dolazio, a stekao je 24 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari