Marković: Želimo da doprinesemo da Srbija reši problem Kosova 1Foto: Marija Stojanović

Srpsko-crnogorske odnose ocijenjujem kao dobre. U poslednje vrijeme vidimo da postoji malo nervoze, da postoje pritužbe i „packe“ na politiku Crne Gore koje dolaze iz Srbije.

Ovo za Danas kaže premijer Crne Gore Duško Marković i dodaje da takve optužbe smatraju neutemeljenim.

On tvrdi da Crna Gora „prema cijelom regionu vodi politiku stabilizacije, mira i prosperiteta“.

„Kao što vidite, mi u Crnoj Gori ne reagujemo na takve prozivke iz Srbije jer one nisu tačne. Ponavljam, vodimo doslednu politiku. Želimo dijalog, toleranciju, sa svima u regionu, ali, prije svega, sa Srbijom“, poručuje naš sagovornik.

Marković istilče da razume „teško nasleđe Srbije u rešavanju kosovskog problema, ssto nekad izaziva i nervozu Beograda, ali želimo da doprinesemo da Srbija riješi to pitanje – ne samo zbog Srbije već zbog situacije u regionu u cijelosti“.

Crnogorski premijer je govoreći o najavama Demokratskog fronta da je 9. maja moguća destabilizacija države i etnički sukobi zbog izricanja presude za „pokušaj državnog terorizma“ na parlamentarnim izborima 2016. rekao da ne zna kakva će biti sudska odluka, ali da je „nemoguća destabilizacija jer je Crna Gora stabilna država u kojoj institucije funkcionišu, a izazovi se rešavaju institucionalnim putem“, uz opasku da veruje i da će Demokratski front pokazati „političku zrelost“ jer je „i na vlasti i na opoziciji da održava stabilnost države“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari