Marton (LSV): U Vojvodini nema separatizma, SNS od Beograda pravi državu u državi 1Foto:LSV

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je danas da u Vojvodini nema separatizma i poručio Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da od Beograda ne pravi državu u državi.

„U Vojvodini nema separatizma. SNS-u bi bolje bilo da prestane da od Beograda pravi državu u državi“, poručio je Marton na Tviteru.

Memorandum o budućnosti Vojvodine, dokument koji je ove sedmice potpisalo devet partija i organizacija, predstavnici vladajućeg SNS-a ocenili su kao zahtev za „državom u državi“, preneo je danas Radio Slobodna Evropa.

„Ovde bi moglo da se postavi pitanje zašto kažeš decentralizacija, a misliš Republika“, rekao je šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Vojvodine i potpredsednik Glavnog odbora te partije Milenko Jovanov.

Dokument pod nazivom Memorandum o budućnosti Vojvodine u Beogradu su potpisali predstavnici LSV, Vojvodjanske partije (VP), Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), Alijanse vojvodjanskih Rumuna, Crnogorske partije, Saveza Slovaka Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Liberalno-demokratskog pokreta Vojvodine i Foruma V-21.

Memorandumom se obrazlaže potreba za decentralizacijom Srbije i uspostavljanjem istinske autonomije Vojvodine.

Tri partije – LSV, VP i DSHV koje su ga usvojile krajem novembra u Subotici, poručile su tada da „Vojvodina nije problem, već rešenje problema“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari