Mediji: Hašim Tači duguje 500.000 evra Džefriju Najsu 1Hašim Tači Foto: EPA/ARMEND NIMANI /POOL

Prištinska Gazeta Express tvrdi da je došla do pisma koje je britanski advokat Džefri Najs uputio Vladi Kosova, a u kojem bivši tužilac Haškog tribunala kaže da mu duguju više od pola miliona evra.

Kako piše Gazzeta Express a prenosi portal  Kossev nekadašnji zamenik ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi je, po nalogu tadašnjeg premijera Kosova Hašima Tačija, kontaktirao Najsa da radi sa Vladom Kosova, tačnije za Tačija.

Gazeta Express navodi da je britanski advokat nekoliko godina bio angažovan da savetuje Tačija, pomažući da se pripremi potreban materijal za vreme kad se osnuje Specijalni sud, a pomogao je i deo predsednikove autobiografske knjige, koja je nedavno objavljena pod naslovom „Nova država – moderna država“.

U pismu Najs navodi da je isplaćivan neko vreme, a potom su nakon određenog vremena iznenada prestale isplate od strane vlade, te da je preostalo pola miliona duga koji sada potražuje.

Prištinski medij piše da je, na osnovu ove prepiske, otkriveno da je ono što je predsednik Tači želeo da predstavi kao biografsku knjigu – koju su napisala dva strana novinara – bila zapravo knjiga koju je naručio i platio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari