Zelenović, Stefanović, Đilas i Tadić na sastanku sa Mekalisterom i Fabricijem 1Foto: Fonet/ Dragan Antonic

U sedištu Delegacije EU u Beogradu počeo je sastanak predstavnika opozicije sa izvestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Dejvidom Mekalisterom i šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Na razgovor sa evroparlamentarcima došli su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, lider Levice Srbije Borko Stefanović, jedan od osnivača SZS Dragan Đilas i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Poziv za sastanak bio je upućen i nedavno izabranom čelniku Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeju Trifunoviću, ali će on izostati sa današnjeg susreta jer je u inostranstvu zbog poslovnih obaveza, rečeno je juče FoNetu u PSG.

Istovremeno, u Demokratskoj stranci Srbije (DSS) potvrdili su da nisu pozvani na sastanak, ali istču kako ne bi išli ni da su dobili poziv. „Niti smo pozvani, niti bismo išli i da jesmo. Strane diplomate primamo isključivo u sedištu stranke“, rekao je predsednik DSS Miloš Jovanović za FoNet.

Poziv nisu dobili ni predstavnici Liberalno-demokratske partije, dok su u pokretu Dosta je bilo (DJB) za FoNet rekli da za razliku od prethodnih sastanaka, ovaj put nisu pozvani. Po oceni DJB, „očigledno je da otvorena kritika licemernosti EU i njihove pogubne podrške Aleksandru Vučiću ne prija demokratskim ušima EU birokrata“.

„Katastrofalan medijski mrak, urušavanje demokratije, manipulacije izbornim procesom, zastrašivanje i ucenjivanje birača, kupovina glasova, obesmišljavanje rada Narodne skupštine – sve je to dokaz pogubnog uticaja trenutne vlasti koja uživa bezrezervnu podršku EU birokrata, uključujući i Dejvida Mekalistera“, naveo je DJB u odgovoru FoNetu.

Na sastanak nije pozvana ni Stranka moderne Srbije (SMS), čiji predstavnici su i poslanici u Skupštini Srbije. „Koliko samo videli u protokulu, plan je da se gospodin Mekalister sastane samo sa predsednicima i zamenicima Odbora za spoljne poslove, Odbora evropske integracije i Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje“, rekla je agenciji FoNet predstavnica SMS Tatjana Macura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari