Mekalisterov kabinet: Nismo primili Vesićevo pismo 1Foto: FoNet/ Beoinfo

U kabinetu šefa Spoljnopolitičkog odbora i izvestioca za Srbiju Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera našem listu je juče u kasnim poslepodnevnim satima rečeno da „nisu primili pismo Gorana Vesića“, zamenika gradonačelnika Beograda i funkcionera SNS.

Prethodno Vesić je na Fejsbuku objavio da je pisao Mekalisteru da je pre tri dana „milijarder“ i opozicioni lider Dragan Đilas poslao huligane da prete njegovoj porodici sa transparentima „Ti si sledeći“ i „Vesiću, završićeš dva metra pod zemljom“ ispred zgrade u kojoj živi.

Vesić je naveo i da je u pismu Mekalistera upoznao o 16 slučajeva direktnih pretnji Aleksandru Vučiću, Maji Gojković, Ani Brnabić, Biljani Popović Ivković kao i drugim funkcionerima, odbornicima ili pristalicama SNS i njihovim porodicama. U tom pismu je naveo, kako kaže, i metode kojima Đilasove pristalice prete – od poziva „na silovanje, pretnji vešanjem i streljanjem do fizičkih napada“.

– Neću preterati ako kažem da je ovaj Đilasov metod napada na stanove i porodice političkih neistomišljenika u političkoj istoriji primenjivan samo od strane nacionalsocijalista Adolfa Hitlera i mađarske fašističke partije JOBIK – tvrdi Vesić.

Sociolog Jovo Bakić za Danas kaže da je Vesić bestidnik i da mu ovaj slučaj deluje bizarno.

– Piše čoveku zaduženom za praćenje napretka Srbije, u svojstvu gradonačelnika Beograda, da je ova svetlosnim godinama udaljena od pravne države i da vlast nije sposobna da se izbori s tobožnjim fašistima. Vlast koja se žali arbitru na opoziciju. Sreća, pa mu ovaj neće zameriti, jer lepe su žene beogradske – prokomentarisao je Bakić slanje pisma.

Dragan Đilas, lider SSP, za Danas kaže da je davno rekao da na „njihove laži neće da odgovora i da se valja po blatu“.

Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad i čelnik SSP, navodi da „Vesić Goran neistinama koje koristi za domaću upotrebu zagađuje i evropsku javnost“ i opisuje kakvu su zapravo akciju izveli opozicionari.

– U pismu Dejvidu Mekalisteru on iznosi neistine o političkom performansu koji je uključivao postavljanje polomljenih kocki sa Trga republike ispred zgrade Predsedništva Srbije sa natpisom „Goran ti je lopov“, postavljanje istih tih kocki, čiji je rok trajanja bio deset dana, u ulici u kojoj Vesić Goran ima stan sa natpisom „Vesiću, lopove“, kao i konferenciju za novinare koja je održana u raskopanim ulicama u kojima ljudi već mesecima ne mogu normalno da žive.

U paničnom strahu od istine o besmislenim, nestručnim i koruptivnim projektima, kojima lično komanduje, Vesić izmišlja da mu je bilo ko od nas poručio da je „sledeći“ ili da „ide dva metra ispod zemlje – kaže Bastać za naš list.

On najavljuje da će u cilju zaštite istine i dokazivanja šta je sve Vesić spreman da izmisli, tražiti od Kancelarije EU u Beogradu sastanak, na kome će prezentovati dokaze o tome kako Vesić pokušava da obmane evropske parlamentarce.

– Takođe, svi koji su učestvovali u performansu će pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću dati izjave o tome šta su bile poruke političkog performansa koji smo održali, a od policije zahtevamo da objavi sve snimke koje poseduje, kako one sa kamera koje pokrivaju ceo prostor performansa, tako i snimke inspektora koji su pratili celu našu akciju – navodi Bastać.

Kako zaključuje, „uskoro će se na bazi ovih dokaza međunarodna javnost uveriti u ono što u Beogradu znaju svi, a u Srbiji mnogi – da Vesić Goran govori istinu samo kada se predstavlja, kao i da sve što radi radi pod pokroviteljstvom čoveka koji se u UN hvali kako ima bedž, dok napada političke neistomišljenike i ugrožava autonomiju Univerziteta“.

Goran Vesić demantovao tvrdnje kabineta Mekalistera na svojoj Fejsbuk strani 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari