Mihajlović: Albanski političari da ne koče projekte iz vašingtonskog sporazuma 1Zorana Mihajlović Foto: Press MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se dogovoreni projekti tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti

„Putevi povezuju ljude, privrede, olakšavaju kretanje robe i ljudi, i biti protiv toga znači otvoreno raditi protiv boljeg života, pođednako i Srba i Albanaca“, navela je ona u saopštenju.

Istakla je da „nije prvi put da albanski političari pokušavaju da nešto opstruišu, nanoseći štetu svima, kao što su uradili kad su uveli takse na robu iz centralne Srbije“.

„Međutim, samo je jedan put koji vodi region napred i zato je krajnje vreme da i političari iz Prištine pokažu odgovornost i da se okrenu saradnji i projektima koji će doneti brži razvoj regionu“, rekla je Mihajlović.

Lider Samoopedeljenja Aljbin Kurti rekao je juče da je sporazum popisan u Vašingtonu početkom septembra o normalizaciji ekonomskih odnosa Beoograda i Prištine neprimenjiv i da ni tada kada je potpisan nije bio predviđen za sprovođenje.

On je rekao da je „preovlađujući kontekst tog sporazuma predsednički izbori u SAD i da obaveze koje su potpisale dve strane nemaju mnogo veze sa Albancima i Srbima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari