Foto: FoNet

Mihajlović je poručila da ako kosovski Albanci žele dobre odnose sa Srbima i stabilan region, onda je potrebno da Priština odmah prekine sa blokadom koja preti da preraste u humanitarnu krizu, saopšteno je iz njenog kabineta. Bolju budućnost za građane možemo napraviti samo ako imamo mir, stabilnost i uslove za normalan život i ekonomski napredak u celom regionu, a nikako onemogućavanjem lečenja i snabdevanja hranom, i uvođenjem trgovinskih barijera kakve ne postoje nigde u Evropi, ocenila je Mihajlović.

Ona je dodala da se jednostranim potezima Prištine negiraju svi napori na uspostavljanju boljih odnosa u regionu, iako je jasno da primena ekonomskog ili bilo kog drugog nasilja ne može da pokrene dve strane napred, nego samo da vrati čitav region u prošlost.

“Od početka je Prištini trebalo da bude jasno da Srbija neće promeniti svoju poziciju u pogledu Kosova pod pritiskom ekonomske blokade. Zato je važno da se takse na srpsku robu što pre ukinu, kako građani ne bi trpeli i kako bi mogao da se nastavi dijalog o budućnosti Kosova”, istakla je Mihajlović.