Mihajlović: Jedinstvo važno za snažnu poziciju Beograda u dijalogu s Prištinom 1Foto: FoNet/MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, rekla je danas da razgovori o najvažnijim državnim temama, kao što je pitanje Kosova i Metohije, zahtevaju jedinstvo i podršku unutar Srbije, kako bi se na najbolji način zaštitili interesi države i građana, saopšteno je iz Vlade.

„Pred Srbijom su veliki izazovi i veoma je važno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima punu podršku Vlade Srbije, iskazanu i kroz usvojenu Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike u razgovorima sa Prištinom, ali i nesporan legitimitet koji proizilazi iz podrške građana na izborima. Kad postoji jedinstvo, to znači i snažniju poziciju srpske strane u razgovorima sa predstavnicima privremenih insitucija iz Prištine, a predsednik Vučić neće prihvatiti ništa što nije u interesu Srbije“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da se nada da će uprkos svim izazovima i pritiscima, razgovori u Vašingtonu doneti iskorak na polju ekonomske saradnje i infrastrukturnog povezivanja.

„Razvoj infrastrukture i privredna saradnja važni su za budućnost i brži razvoj regiona, i mogu samo da povećaju šanse za pozitivan ishod dijaloga u kojem dve strane pokušavaju da dođu do kompromisnog rešenja“, navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari