Mihajlović: Jeremić pokušava da skrene pažnju na sebe šireći neistine o projektu Jadar 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Već smo navikli da napadate infrastrukturne projekte, kao što ste napadali svaki novi auto-put koji smo počeli da gradimo, ali ste pričama o tajnoj izgradnji gasovoda zaista prevazišli sami sebe, poručila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću.

Mihajlović je u saopštenju ocenila da Jeremić u nedostatku programa pokušava da skrene pažnju na sebe šireći neistine u vezi sa projektom Jadar.

„Ako ništa drugo, trebalo bi da znate barem toliko da je nemoguće da se neki infrastrukturni projekat radi u tajnosti jer postoje zakoni i procedure koji to uređuju i nijedan korak, od faze planiranja do pribavljanja svih dozvola, ne može da se radi tajno“, tvrdi Mihajlović.

Naglasila je da nikakva odluka u vezi sa izgradnjom rudnika litijuma nije doneta, niti može biti doneta pre nego što se završi studija uticaja na životnu sredinu, kao i dok građani ne daju svoj stav.

Zaključila je da Jeremića interes građana ni najmanje ne zanima jer, kako je navela, da ga zanima, ne bi se bavio širenjem laži i obmanjivanjem, niti bi mu to služilo kao zamena za ideje i program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari