Mihajlović: Jeremić svestan da Srbija više nije gubitnik na međunarodnoj sceni 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je danas da je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić svestan da Srbija danas više nije „gubitnik na međunarodnoj sceni“, kao što je, prema njenim rečima, bila u vreme dok je on bio na vlasti.

„Kao neko ko je uspeo da posvađa Srbiju i sa prvim susedima, Jeremić je poslednji koji ima pravo da napada Srbiju zbog toga što pokušava da sačuva stabilnost u regionu i popravi odnose sa svetskim silama“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

One je upitala zbog čega je teško prihvatiti da je Srbija u Vašingtonu branila i odbranila svoje interese, ali i zašto Jeremić umanjuje značaj ekonomskih dogovora od kojih će upravo Srbija imati najviše koristi.

Prema njenim rečima, opozicioni političari „napadaju“ svaki pomak Srbije u rešavanju ključnih pitanja za Srbiju i region.

Ona je ocenila da Jeremić „redovnim napadima“ na Srbiju u stranim medijima najviše govori o sebi, navodeći da on time pokazuje da ga ne zanima ništa osim sopstvenog interesa.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije danas da su dokumenti koji su potpisali Beograd i Priština, zbog čega je poslanik švedskog parlamenta predložio predsednika SAD Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, neodrživi a da je događaj u Beloj kući bio smišljen isključivo kao „Trampovo slikanje u kampanji“.

„Nominaciju Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir ne bi trebalo posmatrati van konteksta predstojećih američkih predsedničkih izbora. Njegovi desničarski saveznici iz Evrope pišu pisma Nobelovom komitetu sa jednim jedinim ciljem – da ta pisma objave američki mediji“, rekao je Jeremić za „Njuzvik“, jedan od najuticajnijih američkih i svetskih nedeljnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari