Mihajlović: Kosovo važno za budućnost Srbije 1Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas rešavanje pitanja Kosova „važnim zbog budućnosti Srbije“ i poručila kako predsednika Srbije zbog toga što se bavi tom temom mogu da napdaju „samo oni kojima nije stalo do Srbije, već samo do vlasti i ličnog interesa“.

„Gde ste bili svih ovih godina? U svojim poslovima i busanju u grudi da je Kosovo Srbija, a sve ste uradili da Kosovo odvojite od Srbije. Dok ste bili na vlasti, niste imali hrabrosti ni za teške političke pregovore s kosovskim Albancima, niti da izađete pred građane Srbije i kažete kakva je situacija danas na Kosovu i u ostatku Srbije“, pita Zorna Mihajlović.

Ona ocenjuje kako prethodna vlast nije smela da kaže „gde će Srbija biti za 20 ili 30 godina, ako to pitanje budemo ignorisali zbog sitnih političkih interesa, ne mareći za posledice po stabilnost, po razvoj, po demografsku obnovu Srbije“.

Mihajlović sugeriše kako bi danas, kad je Aleksandar Vučić kao predsednik Srbije konačno tu temu pokrenuo i kad se o tome razgovara i u Srbiji i sa kosovskim Albancima i sa svetom, „kao društvo svi trebalo da saberemo snage, ma koliko bili različiti“.

„I vi iz crkve, i vi iz civilnog društva, i mi koji smo u Vladi i na odgovornim pozicijama, i predstavnici drugih političkih stranaka. Naša snaga i volja je zajedništvo i to je ono što će voditi Srbiju i za 50 godina, naglasila je Zorana Mihajlović.

Ona je Vučićevim oponentima poručila da je „svaka kap mržnje“ koju šalju „korak unazad za Srbiju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari